12 Mart 2010 Cuma

Klibal Enfessiyon I


Kafamda yer eden eski video klipleri koyacagim bloga arada bir... Gitarla banka soygunu nasıl yapılır, uygulamalı olarak bu kılipte:)

4 yorum:

Majesty dedi ki...

Birisi bu şarkı için "yüzyılın melodisi" demişti bana.

erdemcapar dedi ki...

onu bunu bilmem de dürüst olmak lazım, heavy metal grupları bestelerdeki yaratıcılıklarının binde birini bile kliplerde gösterememiş uzun bir süre. klip özürlü diyebiliriz kendilerine :)

Blood RED dedi ki...

Erdem selam,

Metal gruplarının öncelikli işi album yaptıktan sonra uzun turnelere çıkmak olmuş, haliyle klibe fazla zaman da ayırmamışlardır. Ama Amerikan hair gruplarında klip daha bol sanırım. Açıkçası ben de canlı performans seyretmeyi klibe yeğlerim. Son dönemki grupları hiç bilmiyorum. Tabi 80'lerde TRT'de bile heavy metal programı vardı. Bugün metal o kadar fazla türe ayrıldı ki bir metal programında tüm türlere yer vermek de mümkün olmayabilir:) Sanki metal programları da azaldı gibi geliyor bana. Tekrar undergroundlaştı metal sertleştikçe... Ama popüler grupların hepsinin güzel klipleri var. Buldukça koyucam bloga...

erdemcapar dedi ki...

dediklerinde doğru olduğun kadar yanıldığın noktalar da var. örneğin, heavy metal grupları televizyonu çok da reddetmemişler. çünkü, 80'li yıllarda heavy metal grupları bugünün mtv'de bol bol seyrettiğimiz r'n'b, soul şarkıcıları gibiydi. venom'un black metal albümünün tv spotu bile var (youtube'da linkini bulamadım ama 20. yıl özel baskı albümünün bonus cd'sinde mevcut).

Kliplerin kötü olmasının sebebini heavy metal gruplarının genelde fantastik hikayeler anlattıkları için kliplerinde de fanteziye gitmiş olduklarını düşünüyorum.

bir de, heavy metal 45'likten çok albüm satışına yönelik bir müzik olduğundan klip için bütçeleri tabi ki pop şarkıcılarının klip bütçelerinden düşükmüş.

glam gruplarına gelince, onların kliplerinin de breaking the law'dan geri kalır yanı yok :)