10 Nisan 2008 Perşembe

Golu atan oyuncumuz 666 numara Steeeeve? "HARRISSSS"!

Sene 98. Zaten teması futbol olan Virtual XI turnesi kapsamında babaların babası Iron Maiden’ın durağı Istanbul’dur. Gittiği ülkelerin milli takım formalarını giymesiyle bilinen Westham Utd. delisi Steve Harris’e bu kez GS formasını giydirmeyi kafaya koymuştur Korhan Demirkaya kardeşimiz!

Konser sonrası kaldıkları otelde Güvenlik Şefi Wally’e sarı kırmızı parçalı formayı göstermek yetmiştir içeri girip Steve Harris’e ulaşmak için. Sonrasında GS’a transfer olan yeni futbolcu edasıyla pozunu verir Harris. Forma numarası ise tabii ki “six six six The Number Of The beast”dir:)

Korhan sonra Maiden’ın ardından deplasman kovalamaya devam eder. Hatta bir forma da Milano’da verir Steve’e. Artık bir sonraki adım Orjin Adem’de kutsal köfteden tattıktan sonra ASY kapalısında hep beraber omuz omuza yapmak olmalıdır!!!

Bu arada bendeniz de bas gitar çaldığımdan Maiden deyince ilk aklıma Steve Harris gelir. Dolayısıyla Korhan’ın anısı benim de anımdır, bana da çok özeldir… İki elektro gitarlı bir grupta bas gitarla ana müziği böyle domine edebilmek müthiş bir iştir, her yiğidin harcı değildir. Bunu bir de Helloween’de Groskopf yapabilirdi…

Not: Sevgili Korhan Demirkaya kardeşimize foto ve anısını paylaşma imkanı verdiği için çok teşekkürler…

2 yorum:

Flying Dutchman dedi ki...

Zamanında bununla ilgili acımasız bir yorumum vardı. Bence Steve Harris müziği bırakınca bütün herkes grubundaki basist'i kovacak. Müzik dünyasında şu enstrüman hala duruyorsa Steve Harris yüzündendir, kimse bas gitara laf söyleyemiyor.

Bu arada tabi bas gitar isimsiz kahramandır aslında. Bir Makelele'dir, bir Pirlo'dur icabında. Elektro gitar gibi Lampard, Kaka değildir ama o olmadan elektro gitarın arkası zayıf kalır.

Blood RED dedi ki...

Hehe, acımasız bir yorum olmuş, aman Harris sonsuza kadar çalsın:)

Bu konuda ilerde yazacağım ama kısaca müziğin esası ritmdir, yani bateridir. Bu işin abecesi. Elektrodan gelen melodi ile ritm arasındaki uyumu sağlamak da basın işidir.