27 Ağustos 2008 Çarşamba

Blogumuz Derek Riggs’i iftiharla sunar:)


Kimdir bu Riggs derseniz, Iron Maiden’ın efsane album kapaklarının ve tabii ki Eddie’nin yaratıcısı dahi ressamdır deriz. Progressive Rock için Roger Dean ne ise metal için de Riggs odur en doğru tanımdır bizce!

Iron Maiden Derek Riggs’le karşılaşana kadar Eddie sadece bir kafadan ibaret, baterinin üst tarafında yer alan bir maskottu. Derek Riggs, Eddie’ye can verdi çizimleriyle ve ilk olarak 80’deki Iron Maiden albumun kapağında yer aldı Eddie. Bugüne kadarki tüm Eddie’li Maiden kapakları da Riggs’in çizimleridir. Ama içlerinde en ses getireni Sanctuary EP’sinin kapağıdır; dönemin başbakanı Margaret Thatcher’ın Iron Maiden’ın posterini yırtmasına sinirlenen Eddie bıçağını Thatcher’ın böğrüne saplayıverir:)

Iron Maiden dışında, Bruce Dickinson’un solo albumu Accident of Birth, Stratovarius, Gamma Ray, Budgie ve Alvin Lee için de kapak çalışmaları yapmıştır abimiz.



Buyrun Derek Abi'nin sitesine ve harika ilüstrasyonlarına. Bu arada Brütal Legend adlı bilgisayar oyununun kahramanları arasında yarattığı Eddie ile birlikte Derek Riggs’in yer aldığını da söyleyelim…

Hiç yorum yok: