17 Temmuz 2008 Perşembe

Bakakalırım Giden Tanrıların Ardından I: Konserin evveliyatı!

Judas konserini duyduktan hemen sonra blogdan Ezequiel ve Mankind Terror ve diger dostlarla haberlestikten sonra aldık bileti ama “Avrupa turnesinin son konseri, ya iptal olursa!” diye de epey endişelendik. Hele konserin sponsorlarından biri de maalesef ki metal düşmanı Radyo Eksen olunca. Yıllardır ülkemizde modern bilmemne adı altında aleni rock / metal düşmanlığı yapan, saçmasapan listelerinde üç beş hıyarın beğenisi doğrultusunda britpop zırvalıklarını beyinlere dikte eden ve en sonunda ülkedeki epey insanın müzik eksenini yerle yeksan eden kanal!

Üstüne Masstival ve Metallica konserleri açıklanınca, Judas Priest bilet satışları sekteye uğradı.Konsere az bir süre kala Eksen’in abisi NTV indirimli bilet satarak yaramıza tuz bastı. Konser mekanının önünde elindeki 0 bedelli biletleri satan, ya da indirimli aldığı biletlerden para kazanmaya çalışan da vardı. Bir tarafta hemen tüm bilboard’ları kaplayan Metallica öbür tarafta Judas. Bilet işini organize edemeyen BKM’ye de yuh olsun:(

Bu arada metal forumlarında Judas’ın değerinden bihaber mahlukların bütün konser muhabbetini cinsel tercihler çevresinde şekillendirdiğini görmek de ayrı bir kederdi, ulan adamların müziğine bakın lan:(( Ama olsun, tüm yel değirmenlerine inat Boğaz Heavy Metal’le inleyecek! Bu sesi kısmaya kimsenin gücü yetmeyecek!!!

Sonradan duydum ki metal düşmanı Eksen konser nedeniyle bol bol Judas çalmış, Metal Tanrısının asası yok, işte böyle yapar adamı:-)))

İşte bu ruh halinde gittim konsere! Kuruçeşme’de her yer ‘metal head’ kaynıyordu, 20’sinden 50’sine.Bir kaç sarhoş genç dışında gayet de nezih bir güruhtu. İçeri daldık. Mekan bir metal konseri için ideal. Daha önce pop konserlerindeki portatif tribunler sökülmüş, dev bir sahne, iki yanda dev ekranlar. Sağın boğaz, solun orman: Nerde Judas?

GS tribününden konser sektirmeyen blogumuzun yazısız isyankarı Mankind Terror ve eşi ile Alpagut saat dört (çüş) gibi intikal etmiş, sahnenin deniz tarafındaki devasa sub’ların önüne konuşlanmışlardı. Derhal yanlarına gittim. Duydum ki Eksenin metal DJ’i Çağlan epeydir güzel parçalar çalıyormuş. Ben oradayken de Motley’den Girls Girls, WASP’den Love Machine gibi bence grupların zayıf parçalarını çalsa da 80’lerin yüzü suyu hürmetine iyiydi diyelim, netice de eksen işte eksen!!!

Devam etmek zorunda bu yazı!

Hiç yorum yok: