6 Mart 2008 Perşembe

Kuruçeşme “Priest Priest Ju-das Priest” sesleriyle inlesin!


İlk tanıştığımız metal gruplarından biriydi Rahip Judas! Daha önce ayın albumu seçtiğimiz Defenders of the faith (84), speed’in atası sayılacak freewill burning şoku atlatıldıktan sonra eşsiz gelmişti bünyemize o vakit. 84’te pederin Evropa’lardan getirdiği payniyır muzik setinde en yüksek desibelle dinlediğim şarkılar arasında gene bu albumden Love bites ve heavy duty başı çekerdi. Heavy duty’nin bateri kaydını nasıl yapmışlarsa, ekolu, tok sesine hastaydım. Tek tek yazmıyorum ama baştan sona muhteşem bir albumdur DOTF! NWOBHM’in en iyilerindendir…

Tabi Halford’un acaip geniş sesi, melodik çığlık atabilme yeteneği, harika çift elektro sololar ve dinlenitesi acaip yüksek olunca, saldırdık Judas’ın diskogırafyasına. Bir önceki gene manyetik kuş kapaklı Screaming for vengeance (82) ve jilet gibi album British Steel (80) ilk bulabildiklerimdi. SFV’da konserlerin değişmez parçalarından Electic eye ve seyirciye söyletilen You’ve got another thing comin’dışında favorilerim Fever ve Take these chains’di. BS’de ise metal tarihi başyapıtlarından ilk videoclip çekilen parçalardan konserlerde Halford'un hep "Breakin the what?" diye başlattığı -, Breakin’ The Law!; Metal Gods ve gene konserlerde pek atlamadıkları Living After Midnight vardı. 80’lerde studyo’ya adım atan amatörler -tabi bendeniz de dahilı pek sever Breakin' the law'ı : Basittir, riffleri ve solosu da o sebepten:)

Judas diskografyasında daha geri gittiğimizde sound’un yumuşadığını ve hard rock’a kaydığını gördük. Hatta Killing Machine’deki before the dawn’ın Judas şarkısı olduğuna epey zor ikna olmuştum. Bu albumden Take on the world pek bilinmez ama harika bir parçadır. Nadir cover’larından Fleetwood Mac’ten Green Manalishi de çok gözeldir. 86 metalin yumuşatılması döneminde Turbo şarkısı özelinde aynı adlı albume biraz kıllansak da sonrasında Judas kendini affettirdi. Ram It Down ve daha sonraki her album gitgide sertleşirken sound iyice thrash’e kaydı! RID’dan Heavy Metal, Hard as iron ve Chuck Berry cover’larının en güzeli Johnny B. Goode kaçırılmamalıdır. Painkiller’dan da Nightcrawler ve A Touch of Evil! Bu arada JP’in resmi sitesinden MP3 indirebilirsiniz! Bir de faideli bir bilgi verelim; Running Wild, Sinner, Exciter, The Hellion, Tyrant, Invader, Steeler, Grinder ve Bloodstone grupları isimlerini Judas Priest şarkılarından seçmiştir.

Bu yıl Mayıs ayında çıkacak 16. studyo albumleri Nostradamus’un turnesinde ilk kez Istanbul’a gelecek ve 13 Temmuz’da Kuruçeşme arenası ve dahi tüm Istanbul Boğazı Halford’un eşsiz sesiyle çınlayıp kendinden geçecek: Bu dehşet konseri kaçırmayın çünkü bir daha studyo albumu yaparlar mı, yapar turneye çıkarlar mı, çıkar Istanbul’a uğrarlar mı? Allah kerim

Hiç yorum yok: