29 Mart 2008 Cumartesi

Metal Sözlük # 2 : Şeytan bunun neresinde?


Metali ifade eden bir numaralı simgedir! Devil’s horn, yani şeytan boynuzu diye bilinen bu şekil; işaret ve serçe parmakları açık dururken yüzük ve orta parmağın arkaya kıvrılması, baş parmağın da kıvrılan iki parmağın üzerine yerleştirilmesi ile yapılır. Nadiren baş parmağı yana açarak yapana da rastlanır. Hem grup üyeleri hem de seyirciler konserlerde, showlarda poz verirken, bu işareti yaparak metalci olduklarını ifade eder. Metale saldırmak için bahane arayanlar içinse bulunmaz nimettir. İşaretin şeytan kafasına benzerliğinden hareketle metali satanizmle eşleyiverirler. Halbuki Ronnie James Dio’nun terminolojiye kazandırdığı işaret, Dio’nun Italyan ataları tarafından kötülüğün gözü (evil eye) diye bilinir ve bizdeki nazar boncuğu misali kötülüğü yani şeytanı kovmak için yapılırdı. Nerden nereye:)

Metal Sözlük # 1

3 yorum:

Flying Dutchman dedi ki...

Dio "Headbanger's Journey" belgeselinde hareketin hikayesini ayrıntılı biçimde anlatıyor. Bu arada hareket iyi de her konserde her şarkıda elini bu şekilde tutanlardan pek hazetmiyorum.

Blood RED dedi ki...

Evet headbang yapanları görmeyi tercih ederim ben de. Biraz işin show kısmı oluyor bu "hareket" ve genelde de kameralara poz verirken yapılıyor. İyi hatırlattın, bir ara Headbanger's journey'i detaylı yazayım...

Adsız dedi ki...

abim "mason simgesi len o, senin dinlediğin metalika bilmemney hep mason senin haberin yok" dediğinde yarılmıştım.